Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της βάσης του 10 αλλάζει τα δεδομένα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και σε δεκάδες τμήματα ΤΕΙ, τα οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια «φυτοζωούσαν» και αντιμετώπιζαν την απειλή του λουκέτου λόγω των κενών θέσεων. Συγκεκριμένα, φέτος, οι εισακτέοι αναμένεται να είναι περίπου 14.000 περισσότεροι από πέρυσι...
Παράλληλα λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη από 3.000 μόρια και έτσι η εισαγωγή σε αυτά θα εξασφαλίζεται με 4.500- 5.500 μόρια. Αυτό θα συμβεί κυρίως σε τμήματα ΤΕΙ των 2ου και 4ου Επιστημονικών Πεδίων, στα οποία ένας υποψήφιος που θα επιλέξει στο Μηχανογραφικό του όλα τα τμήματα θα μπορεί να βρει ανοιχτή είσοδο με 4.500- 5.000 μόρια!

Με αυτή την εξέλιξη θα γεμίσουν με εγγραφές δεκάδες περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ που στέναζαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω των κενών θέσεων. Πολύ σύντομα όμως θα είναι και πάλι άδεια από φοιτητές. Η έλλειψη φοιτητικής μέριμνας, η οικονομική κρίση αλλά και τα γνωστικό αντικείμενο που δεν έχει επιλεχθεί από τον υποψήφιο θα λιπάνουν το έδαφος για την έξοδο μετά την εγγραφή.

tanea