Γρανίτα βύσσινο.

Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 10 ώρες



Υλικά (για 4 - 5 μερίδες)

125 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
700 γρ. βύσσινα
χυμός από ½ λεμόνι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα βύσσινα με τον αποπυρηνωτή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για μισό λεπτό, έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βύσσινα μαζί με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια. Τις αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα «παγάκια» από γρανίτα στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ψηλά, παγωμένα ποτήρια.


Πηγή: Συνταγές Στέλιος Παρλιάρος