Ιστορική χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους η πρώτη απόφαση δικαστηρίου στην χώρα μας υπέρ της google που δικαιώνει την ελευθερία της έκφρασης του λόγου και απαγορεύει να δοθούν οι ip κάποιου blog(στην προκειμένη του troktiko) σε οποιονδήποτε το ζητήσει. Ο Μάκης Τ. έκανε ασφαλιστικά μέτρα και τα έχασε αλλά με αυτή την κίνηση δημιούργησε ένα δεδικασμένο που δεν συνέφερε κανέναν παρά μόνο τα blogs!

Για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ δεν κάνει ασφαλιστικά μέτρα στις στοιχηματικές εταιρείες για να μην χάσει στο δικαστήριο και δημιουργηθεί δεδικασμένο. Ε, αυτό έκανε ο Μάκης στην Ελλάδα και
έχασε την δίκη με αποτέλεσμα να δέσει και τα...

χέρια και των κακοπροαίρετων που θα ήθελαν να κάνουν ζημιά στα blogs. Η άρση απορρήτου θα γίνεται μόνο για κακουργηματικές πράξεις και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να γράφει ότι θέλει καθώς και οι συκοφαντικές δυσφημήσεις εύκολα μετατρέπονται σε εκβίαση. Το λέμε για να ξέρουμε και εμείς τι γράφουμε και ποιες είναι οι ευθύνες μας.

Εμείς ευχαριστούμε την google που μας στήριξε στο δικαστήριο χωρίς να παρασταθούμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ είχαμε ενημερωθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε και τηλέφωνα και δικηγόρο (Μ.Δημητρακόπουλο) αλλά δεν ξέραμε τίποτα και το βάρος το πήρε πάνω της η google Ελλάδας χωρίς να μπει στην ουσία των υποθέσεων. Αυτό το λέμε για να μην γίνει παρερμηνεία για ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων blogs. Έτσι λειτουργεί η google σε όλο τον κόσμο είτε είσαι το πρώτο είτε το τελευταίο blog. Αρκεί να έχεις δίκιο.

Υ.Γ.: Αν έχανε το δικαστήριο η google θα γινόμασταν ρόμπα παγκοσμίως με την πατάτα που έκανε ο Μάκης αλλά ευτυχώς οι δικαστές κάτι ήξεραν από ηλεκτρονικό έγκλημα.
Δυστυχώς πάνω στην εμμονή του με εμάς έκανε πολλά λάθη και τώρα τα πληρώνει.