"Κάτι συμβαίνει και υπάρχει ξαφνικό πρόβλημα με πολλές κάρτες και χρεώσεις σε στοιχηματζήδικα sites ή ποκεράδικα-sites. Θα δεις στο τέλος τι εξήγηση δίνω για αυτήν την ξαφνική αύξηση απατών με κάρτες, στο ίντερνετ.

Έγιναν και στη δική μου κάρτα χρεώσεις μεταξύ 23 και 25 Ιουνίου 2010. Το κυνήγησα...

έκανα μήνυση στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος – και έψαξα στο ίντερνετ (στα ελληνικά φόρα παιχτών πόκερ (θύματα από χέρι σε πόκερ με κομπιούτερς – που τους παρουσιάζονται σαν «άνθρωποι»!) και ρώτησα γραπτά και δυο μεγάλες τράπεζες. «Τις έστησα στον τοίχο», ζητώντας εξηγήσεις – να μου αποδείξουν ποιος χρησιμοποίησε την κάρτα, αλλιώς δεν έχουν μέτρα ασφάλειας – όπως ισχυρίζονται! Γατί στις συναλλαγές που κατάγγειλα χρησιμοποιήθηκε άλλο ονοματεπώνυ! μο! Πώς πέρασε-το έκανε δεκτό το διεθνές διατραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα; Στη χρήση κωδικών στους υπολογιστές, σημασία έχει το μικρό γράμμα ή το κεφαλαίο ίδιο γράμμα, π.χ. τεράστια διαφορά.. το σύστημα δεν προχωρά, δεν ανοίγει. Στη δική μου περίπτωση, ολόκληρο ονοματεπώνυμο διαφορετικό και πέρασε, άνοιξε το διατραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα!

Έμαθα τα εξής:

1. Αν οι χρεώσεις είναι από το ίντερνετ, χωρίς τη φυσική επίδειξη της κάρτας σου, οι χρεώσεις αντιστρέφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ – αν διαμαρτυρηθείς γραπτά στην τράπεζά σου. Επομένως μην ανησυχείς. Απλά σου ακυρώνεται η κάρτα από την τράπεζα και σου επανεκδίδεται καινούργια με νέα νούμερα. Αν φυσικά το ζητήσεις.

2. Κανένας δε νοιάζεται να βρεθεί ο δράστης, ούτε η τράπεζα ούτε η αστυνομία. Η τράπεζα έχει τα χρήματα ασφαλισμένα, δε χάνει τίποτε όταν στα επιστρέφει. Χαμένος βγαίνει αυτός που παρείχε τις υπηρεσίες του, π.χ. το στοιχηματζίδικο. Αλά κι αυτό είναι ασφαλισμένο με τη σειρά του, για αυτές τις περιπτώσεις! Η αστυνομία δε μπορεί να κάνει τίποτε, καθώς τα χαρτιά και τα στοιχεία του απατεώνα (ip, ώρα μέρα) έρχονται από το γραφείο της visa μετά από 4-5 μήνες! Έτσι χάνεται το τρίμηνο ώστε να γίνει μήνυση. Συνήθως οι δράστες μπαίνουν από ίντερνετ καφέ ή ανο! ιχτά- αφύλαχτα ή ελεύθερα δίκτυα… με proxy κλπ κι άντε να βρεθεί άκρη… αν η ip είναι κάπου στη Σριλάνκα ή τη Βραζιλία ή το Ουζμπεκιστάν! Βασικά αν η ip είναι από το εξωτερικό, δεν παρεμβαίνει η αστυνομία. Μόνο σε ελληνική ip έχει δικαιοδοσία. ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΑΠΑΤΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 70.000 (είναι κακούργημα δηλαδή), τότε τρέχουν – ζητούν διακρατική συνεργασία. Αλλά γιατί να πονοκεφαλιάσουν; Για τα λεφτά της τράπεζας - που τα πήρε πίσω από την ασφάλειά της;

3. Τα περίφημα συστήματα ασφάλειας τραπεζικών συναλλαγών είναι πέρα βρέχει. Οι τράπεζες τεχνηέντως προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μη επενδύσεων σε έγκυρα ηλεκτρονικά συστήματα – ατομική παραγγελία π.χ. στη Microsoft… ρίχνοντας το βάρος στον συναλλασσόμενο, λέγοντάς του παραμύθια για phising και ιούς ή passwords stealers εγκατεστημένα στον υπολογιστή του χρήστη! Ας έχεις υπόψη πως γίνονται δεκτές διαδικτυακές συναλλαγές και χωρίς να καταχωρηθούν το ccv ή το ονοματεπώνυμό σου!

4. Έχω συλλέξει αρκετά στοιχεία – και αυτή τη στιγμή εκτιμώ πως κάποιοι έχουν βρει τους αλγόριθμους αριθμοδότησης των καρτών visa – ελληνικό γραφείο visa. Τα 16 ψηφία της κάρτας δηλαδή, που είναι χωρισμένα σε 4 τετραψήφια τμήματα. Και παράγουν από γεννήτρια εκατοντάδες τέτοιες 16ψήφιες σειρές… μετά τις δοκιμάζουν αν «δουλεύουν».. κάνοντας π.χ. μια πολύ μικρή αγορά 1 – 2 – 10 ευρώ. Αν περάσει αυτή η αγορά, τότε επιβεβαιώνονται πως αυτή η σειρά - 16 ψηφία , περνάνε σαν κάρτα.. κάπου σε κάποιο μέρος του κόσμου έχει εκδοθεί κάρτα με αυτά τα στοιχεία.. ε! ίναι ενεργή, οπότε μετά αρχίζουν και χρεώνουν! Επιλέγουν να χρεώσουν σε poker sites, γιατί εκεί τους δίνεται η ευκαιρία – να μεταφέρουν τα «κέρδη» τους σε άλλο λογαριασμό που δηλώνουν… διαφορετικό από την πιστωτική κάρτα. Τα μεταφέρουν σε λογαριασμό western union, οπότε μετά χάνονται τα ίχνη της διακίνησης του χρήματος! Πολύ ωραία απατομηχανή!
Πίστεψέ με, έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα!"

Αναγνώστης


troktiko