Προωθώ από Ναυτεμπορική



Τραγικός απολογισμός στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του μουντιάλ. Δύο νεκροί, εκατό τραυματίες, συλλήψεις αλλά και επίθεση Βάσκων αυτονομιστών.

Το βράδυ της Κυριακής (11/07) η Ισπανία στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου, επικρατώντας στην παράταση 1-0 της Ολλανδίας στον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσικό να σκορπίσει χαρά και ενθουσιασμό σε κάθε γωνιά της Ισπανίας, ωστόσο οι πανηγυρισμοί στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου σημαδεύθηκαν από τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον εκατό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Στην πόλη Αλγεθίρας της Ανδαλουσίας, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από μπαλκόνι, ενώ πανηγύριζε το γκολ του Αντρές Ινιέστα. Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στην πόλη Εργκιχουέλα της Εξτρεμαδούρα, όπου μια ομάδα ατόμων πανηγύριζε τη νίκη της La Roja στη δημόσια πισίνα και ένα εξ αυτών πνίγηκε.
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 74 στη Βαρκελώνη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια κοντά σε μια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, προκειμένου ο κόσμος να παρακολουθήσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη 21 ατόμων.
Περίπου 50 άτομα διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία της Βαλένθια, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα των Βάσκων, οι οποίοι γιόρταζαν τη νίκη της Ισπανίας, όταν δέχθηκαν επίθεση από αυτονομιστές. Σε αυτήν την περιοχή της Ισπανίας οι αρχές συνέλαβαν τρία άτομα.