Προωθώ από Ναυτεμπορική




Την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αναλαμβάνει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξή της που εστάλη στις 2.30 το μεσημέρι στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου είχε αφεθεί η προκήρυξη.
Συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι πήγαν στο σημείο, βρήκαν ένα επτασέλιδο κείμενο σε έντυπη μορφή, που αναφέρεται στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.
Όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα, στην προκήρυξη αναφέρονται οι αιτίες για τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες. Εκτοξεύονται δε απειλές και κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.
Η προκήρυξη βρίσκεται και εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια θα την παραλάβουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα.
Δημοκρατική Αριστερά: Η τρομοκρατία απειλεί τη Δημοκρατία

«Η είδηση ότι η Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η τρομοκρατία απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς μας κανόνες», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.
Καταδικάζει επίσης «κάθε μορφή βίας γιατί αντιστρατεύεται της αξίας της Δημοκρατίας» και καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να διαμορφώσουν ένα μαχητικό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία, με πολιτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις».
«Η κοινωνία είναι απέναντι στην τρομοκρατία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.