Kόστος: 1,80 € / ατομο, Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο + Μαγείρεμα: περίπου 25΄
Υλικά (για 4 άτομα):

1 πακέτο (500 γρ.) λινγκουίνι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άσπρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος ή βασιλικός, τριμμένος)
50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
θρυμματισμένη φέτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
Οταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.
Tι πινουμε
Ενα ροζέ Tempranillo με ένταση και φινέτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος
 Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb Bοηθός - food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος