Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου. Ο Β. Κορκονέας πυροβόλησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είπε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας.
«Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλλα και πυροβόλησε δύο φορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «αναληθείς» βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Αφού ανέπτυξε το νομικό σκέλος της υπόθεσης στην ανάλυση, μέσω συγκριτικής αξιολόγησης, μαρτυρικών καταθέσεων του συμβάντος στις 6 Δεκεμβρίου, που είχε ως μοιραία κατάληξη το θάνατο του μαθητή.
Ο εισαγγελέας επικαλούμενος πολλές καταθέσεις, θαμώνων καφετεριών, αστυνομικών φρουρών και μελών της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκονταν επιτόπου για φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στο συμπέρασμα πως και οι δύο κατηγορούμενοι σκόπιμα ψευδόμενοι «αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό», προκειμένου να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους θέση.
Τόνισε μάλιστα ότι και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν ταυτόσημη λεκτική αποτύπωση της επίμαχης επίθεσης στις απολογίες τους.
Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «ασύμμετρη και επιχειρησιακά επικίνδυνη» την απόφαση, που όπως τόνισε, έλαβαν από κοινού οι Κορκονέας και Σαραλιώτης να επιστρέψουν πεζοί στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα, επιδεικνύοντας «παρορμητική αντίδραση».
Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφασή τους αυτή, ως εξομοίωση της συμπεριφοράς τους με αυτήν των ατόμων, που τους επιτέθηκαν. Η αγόρευση συνεχίζεται.