Στην περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας επιστημόνων και τεχνικών προχωρά η NASA, καθώς ο κορυφαίος διαστημικός προμηθευτής των ΗΠΑ διέκοψε το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων της.
Σύμφωνα με την United Space Alliance, η οποία διαχειρίζεται τα διαστημικά λεωφορεία και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της ΝΑΣΑ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μετατεθούν στη Φλόριντα και το Τέξας. Δύο διαστημικές αποστολές, που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μέχρι το 2011, θα πραγματοποιηθούν.
Οι περικοπές των θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν το 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού, ενώ περισσότερες απολύσεις είναι πιθανές. «Οι άνθρωποι που απολύονται τώρα, αποτελούν μόνο την αρχή. Χιλιάδες άνθρωποι απειλούνται με απόλυση όσο πλήττεται το πρόγραμμα» δήλωσε ο Keith Cowing, της ιστοσελίδας Nasa Watch, στο BBC.
Το διαστημικό λεωφορείο της Nasa έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, καθώς τους τελευταίους 14 μήνες έχει εκτελέσει οκτώ δρομολόγια, ενώ το προσωπικό έχει επιτύχει μεγάλη ταχύτητα στη διεκπεραίωση των πτήσεων. Επίσης, σύμφωνα με το BBC, έχουν μειωθεί οι ανωμαλίες στις αποστολές.

tvxs