Το σίριαλ με το σήμα του iPhone 4 συνεχίζεται. Ας θυμηθούμε τα κυριότερα γεγονότα. Ο Steve Jobs βγαίνει και παρουσιάζει το νέο iPhone με έκδηλη περηφάνια. Ο κόσμος παραληρεί και οι προπαραγγελίες παίρνουν φωτιά. Το πολυπόθητο smartphone βγαίνει επιτέλους στην αγορά (η Ελλάδα είναι ακόμα στην αναμονή) και ελάχιστες ώρες μετά πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι χάνεται το σήμα. Το πρόβλημα εντοπίζεται τελικά στις κεραίες και τον τρόπο που κρατάνε μερικοί τη συσκευή και ο Jobs διατυπώνει την ιστορική ατάκα: "Να το κρατάτε αλλιώς".
Το φαινόμενο έχει ονομαστεί Death Grip (η λαβή του θανάτου) και έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μεριές. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, οι κεραίες του νέου iPhone είναι στο μεταλλικό πλαίσιο που το διατρέχει και η ταυτόχρονη επαφή σε συγκεκριμένα σημεία έχει ως αποτέλεσμα ένα μίνι βραχυκύκλωμα (όχι κάτι επικίνδυνο) που οδηγεί σε απώλεια σήματος. Όσοι κρατούν το iPhone με το αριστερό χέρι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τη λαβή του θανάτου.

Τα ευτράπελα δε σταματούν εδώ. Μια αμερικανική οργάνωση για τα δικαιώματα των αριστερόχειρων (!!!) εξαπέλυσε επίθεση στην Apple, κατηγορώντας τη για ρατσιστική συμπεριφορά!
Κι εκεί που ήμασταν σίγουροι ότι το πρόβλημα είναι στη σχεδίαση του iPhone 4, κάποιοι ανέφεραν ότι υπάρχει πρόβλημα και στο iPhone 3GS μετά την αναβάθμιση σε iOS4! Αμέσως μετά, φούντωσαν οι φήμες ότι έρχεται software update που θα λύνει το πρόβλημα.
Η σουρεαλιστική ιστορία συνεχίζεται...
Πηγή: pcmag.com