Sex
Ο έρωτας και το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι αγνοούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής της κρεβατοκάμαρας και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις σεξουαλικές τους αναζητήσεις. Ο καθηγητής Barry Buffman, ουρολόγος και διευθυντής της ιατρικής ομάδας του Λος Άντζελες, έχει συγκεντρώσει τους 10 κορυφαίους μύθους για το σεξ, που ακούει πιο συχνά κανείς από τους άνδρες.
Ο 1ος μύθος αφορά την πεποίθηση ότι μια γυναίκα δεν θα μείνει έγκυος αν ο άνδρας «τραβηχτεί» πριν την εκσπερμάτιση.
Οι άνδρες δεν γνωρίζουν πάντα πότε το υγρό εκσπερμάτισης αρχίζει να διαρρέει προς τα έξω, ενώ ακόμα και πριν τον οργασμό το υγρό (που περιλαμβάνει σπέρμα) απελευθερώνεται και αυτό είναι αρκετό για να μείνει μια γυναίκα έγκυος.
Ο 2ος μύθος λέει ότι το να σκεφτόμαστε κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι κάτι κακό.
Ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας ξεκινά από το μυαλό, όχι από το σώμα σας και μερικές φορές το μυαλό σας μπορεί να περιπλανηθεί. Αν είστε δεμένοι με τη σύντροφό σας και η σχέση σας είναι ικανοποιητική, δεν είναι κακό να σκεφτείτε την ωραία συνάδελφο από το γραφείο ή μία σέξι ηθοποιό πού και πού.
Ο 3ος μύθος είναι η πεποίθηση ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση επηρεάζει μόνο τους νέους άνδρες.
Μερικοί άνδρες υποστηρίζουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση τους βρήκε κατά την έναρξη της σεξουαλικής ωριμότητας, αλλά πολλοί άλλοι το αντιμετωπίζουν αρκετά αργότερα στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει το 30% των ανδρών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Συχνά η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άνδρες που είναι στα 30 τους ή μεγαλύτεροι είναι συν-σύμπτωμα της στυτικής δυσλειτουργίας ή της κόπωσης, της κακής καρδιαγγειακής λειτουργίας, της κατάθλιψης, του άγχους ή νευρολογικών συμπτωμάτων.
Ο 4ος μύθος είναι η πεποίθηση ότι το στοματικό σεξ είναι ασφαλέστερο από το κολπικό σεξ.
Από τους εφήβους μέχρι τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, το στοματικό σεξ φαίνεται να έχει το στίγμα της «ελεύθερης διέλευσης». Όμως η αλήθεια είναι ότι το στοματικό σεξ μετράει ως σεξουαλική πράξη και ναι, μπορεί να κολλήσετε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια από το στοματικό σεξ.
Υπάρχει ανταλλαγή υγρών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθένειες μπορούν να εισέρχονται στο σώμα μέσω των πληγών ή μικρών εγκοπών στο στόμα και το λαιμό σας.
Ο 5ος μύθος αφορά τα αφροδισιακά τρόφιμα και το πώς αυτά ανεβάζουν την ερωτική διάθεση.
Αν και τα στρείδια, η σκούρα σοκολάτα και οι φράουλες μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο αισθησιακοί, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την επίδραση των αφροδισιακών τροφίμων.
Ο 6ος μύθος είναι για το πώς το μέγεθος μετράει.
Όπως οποιοσδήποτε με σεξουαλική εμπειρία είναι σε θέση να γνωρίζει, ο αληθινός σεξουαλικός ενθουσιασμός υπερβαίνει κάθε προικισμένο «μόριο». Και καταρρίπτοντας έναν ακόμη δημοφιλή μύθο για το σεξ, το μέγεθος του οργάνου ενός άνδρα δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος των χεριών ή των ποδιών του.
Ο 7ος μύθος έχει να κάνει με το πώς, αν κάθε άλλη μέθοδος αποτύχει, το Viagra και άλλα παρόμοια χάπια μπορούν να θεραπεύσουν τη στυτική δυσλειτουργία.
Τα χάπια προσφέρουν μόνο μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, που μπορεί να έχει άλλες αιτίες που συνδέονται με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ενός γιατρού.
Επιπλέον πολλοί άνδρες με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση και ο διαβήτης, δεν μπορούν να πάρουν χάπια λόγω της πιθανότητας παρενεργειών ή λόγω των αντενδείξεων, που δεν επιτρέπουν να χορηγηθούν ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα.
Ο 8ος μύθος αφορά την πεποίθηση ότι μετά από κάποια ηλικία το σεξ δεν είναι πλέον σημαντικό.
Το σεξ αποτελεί μια σημαντική πτυχή της φυσικής και συναισθηματικής υγείας και της ευημερίας για τους ενήλικες όλων των ηλικιών, ακόμη και για τους ηλικιωμένους.
Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μείωση της λίμπιντο αποτελεί φυσικό επακόλουθο της γήρανσης, η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να συνδέεται με μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, οι ορμονικές διαταραχές, οι παρενέργειες φαρμάκων, οι αλλαγές σε μια σχέση, η απώλεια του συντρόφου.
Ο 9ος μύθος είναι ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από ότι οι γυναίκες.
Αν και πολλοί άνδρες θα ήθελαν να πιστέψετε ότι είναι έτοιμοι για «δράση» 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες έχουν καθημερινές διακυμάνσεις της λίμπιντο, όπως και οι γυναίκες.
Η σεξουαλική διάθεση των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί από τους ίδιους παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο της γυναικείας επιθυμίας, όπως η δίαιτα, ο ύπνος, η υγεία, το στρες, οι παθολογικές καταστάσεις, η αυτοπεποίθηση και τα προβλήματα στη σχέση.
Ο 10ος μύθος είναι ότι το τέλειο σεξ απλά θα συμβεί φυσικά χωρίς καμία προσπάθεια, όπως ακριβώς στις ταινίες.
Το ανθρώπινο σώμα δε «ρυθμίζεται» με εγχειρίδιο οδηγιών.
Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για καλό σεξ, όπως και η προθυμία να είστε ανοικτοί και να δοκιμάζετε νέες τεχνικές και θέσεις για να ανακαλύψετε τι προσφέρει στο σύντροφό σας μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Μπορεί να είναι λίγο δύσκολη η επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ στην αρχή, όμως σκεφτείτε το αποτέλεσμα:ένας σύντροφος που ξέρει πώς να κάνει αυτό που θέλετε τη στιγμή που το θέλετε.
Πηγή: Men24.gr